mozdulj meg

Posted: július 6, 2013 in Uncategorized
Címkék:

Ujra irasra adtam a fejem. Csak ugy. Mert ramjott, hogy kiadjam magambol.

Nemreg beleszaladtam egy irasba. Lehet ez is kozre jatszik benne:) Sot! https://betuleves.wordpress.com/2013/07/02/o-ezek-a-mai-fuk/comment-page-2/#comment-454 Errol lenne szo egesz pontosan.

Elolvastam, egyet ertettem, megertettem mirol ir a holgy. Aztan mondom johetnek a kommentek, es felment bennem a pumpa ugy visszafogodtan. Kiragadtak a lenyeget, ramentek az ellenkezesre a kanapekiralyok. 

Egeszen hihetetlennek tartom, hogy egeszseges emberek otthon ulnek, annyi kifogasuk van hogy ha mindegyikert kapnanak egy Forintot akkor egyikuk sem lottozna, de meg nem mozdulna egyik sem. MIERT? Kerdem en naivan M I E R T ? ? ?

Az egyik alapveto erv amit az emberek mondanak, hogy nincs idejuk! Tenyleg??? Ja igen elfelejtettem, hogy a faX-faktor az ejjel nappal Budapest meg a jajjdejoBaratok kozt, az ugye fontos. Azt nem lehet kihagyni, hat kulonben kit szidnank este? A munkatarsakat szidtuk tegnap, azelott a szomszedokat szoval mara is kell valami, ahelyett hogy elmennenk levezetni a feszultseget, es akkor maris nem lenne semmi bajunk. Probald ki egyszer milyen a TV es a Facebook helyett edzeni. Egyik sem szalad el. A baj az hogy az emberek java sem szalad. Max a busz utan, de sokaknak mar az is nehezere esik. Vagy van ra kifogasa, hogy miert hagyja ki legalabb azt a szaz meteres sprintet, amit a nagyik is jarokerettel lenyomnak. Bennuk meg van kraft, benned mar nincs?

Ha mar az idorol volt szo had emlitsek meg egy kedves ismerost. A Holgynek bolcsis gyereke van. 8 oras munkaideje, es egy szinten sokat dolgozo ferje. Tehat a napi 8 ora munka mellett, haziaszony es csaladanya. Foz mos takarit ES EDZ! Koran bedobja a gyereket a bolcsibe melo elott edz, munka aztan full time csalad. Igy is lehet barmily meglepo. Hetvegen apa is vigyaz a gyerekre kicsit addig anya tud edzeni es forditva is mukodhet barkinel!

Vagy mondjuk Coffee Ride https://www.facebook.com/coffeerideteam?fref=ts  A sracok munka elott jarnak bringazni.

Hires kifogasok 2: Nincs mar ra energiam….

Honnan a rakos rettenetbol lenne energiad ha nem csinalsz? Elarulok egy titkot!: Az energia olyan mint a penz. Pici mindenkinek van, es ha jol hasznalod sok lesz belole. FIgyelj matek:

A Te energiad most kb szaz pengo. Megvan a tuti biznisz, befekteted nemsokara mar 150-ed van. Ojeee megint felhasznalod azt a 150-et ugyanerre es hopp mindjart 225-od van. Mar TOBB mint ketszerannyi mint amikor kezdted. Ugyanilyen az energia is. Most egy kicsi van, de azert elmesz mondjuk futni a haztomb korul. Jot alszol holnaputan is mesz egy kort es harmadszor mar kettot is tudsz menni. Es eszre sem veszed maris a Margit Szigeten rakod a koroket. 

Lasd Dagat Kocsog  http://www.facebook.com/dagadtkocsog?fref=ts 

Hires kifogasok 3: Nincs penzem.

Most nincs penzed az egeszsegedre, gondolod kesobb lesz a gyogyszerekre??? 

Lassuk csak (ujra matek nagyon vigyazz) Mondjuk futni szeretnel, kell egy futocipo kulonben kinyirod a labad, es nem az a cel!!! Cipo kell es kesz. Hamar a net elott logsz kinezed hol lehet kapni milyeneket mennyiert. (legalabb hasznosan telik az idod) Rajossz, hogy 30e Ft neked ennyid nincs. Akkor gyujts. Kevesebb sor kevesebb cigi kevesebb meki es ket honap mulva van egy futocipod. Szamold csak ki batran! Abban a ket honapban, ha kimesz ketszer napi negyven percet SETALNI, maris tettel magadert valamit, es a futasra is alapoztal. Meg mindig draganak tartod a cipot tudom (van olcsobb is) akkor vegyuk azt, hogy 30.000 a cipo, amit a Te intenzitasoddal kb 5 evig is hordhatsz. Az evi hat ezer jo eros magyar Ft. Na ennyit kell elvenni magadtol, hogy barhol barmikor mozoghass. 

Nem szeretsz futni kivan a labad akarmi? Biciklizz. Jajj de az is milyen draga ugye? Neked nem egy Tour de France-ra kesz karbon bringat kell venni, amibol videken hazat is kaphatnal. Lofutty. Neked egy vaz kell ket kerekkel kormannyal es fekkel. Ha nyeregre nem tellett majd allva tekersz! Ugyis lehet, gyerekkorodban Te is nyomattad. 😛

Felkeresed a hires adok-veszek oldalakat es maris van egy bringad 20.000 Ft-bol. Lehet, hogy nem szep es nehez, de a celnak kivaloan megfelel! 

Egyik sem jo? Nincs kedved kihagyni a Tv-t. akkor elarulok egy titkot: jol figyelj sose gondoltad volna, de a Tv elott is lehet mozogni. Felules fekvotamasz guggolas stb. napestig sorolhatnam miket lehet ott csinalni. 

Otthon nem jo? Olyan nagy divat lett a “street workout” avagy utcai edzes. Kreativ sracok halomra toltik fel a videoikat, merre hol miken edzenek. Es maris rajossz eleg kimenni a sarki jatszoterre es lehet nekiallni. 

De ha sok penzed van akkor mehetsz uszni is meg a konditerembe is meg barhova. Csak huzzal mar!!!

Nem volt meg eleg? Meg mindig itt ulsz es ezt olvasod ahelyett, hogy mennel? 

Ma kint voltam futni egy parkban (mindegy melyikben, epp Brusszelben vagyok es itt is van hol mozogni) es mit lattam magam is alig hittem el, de egy gyanusan (kulsejebol, oltozekebol gyanitvan) hajlektalan uriember, rotta a koroket a parkban. Mozgasa latvanyosan korlatozott volt valamiert. Nem a pia miatt. Csak kicsiket tudott lepni a keze is furcsan allt hozza, de konyorgom meg o is fut. Probalkozik! Akkor Te nem mehetsz? DE!

Es akkor meg a vegere a “dehat en jol erzem magam a boromben”

Igen ez egy aktualis allapot. nem tart orokke. Es oregen majd visszasirod, hogy kihagytad a lehetoseget. Ja hogy ugysem leszel oreg mert nem ered meg? Akkor elkeseritelek, de megfogod, a szervezet kitartobb mint hinned. 

Lehet hogy nem akarsz izomkolosszus lenni, sokan nem akarnak, vagy a parod ugy szereti a macko kulsod. Hidd el azert mert mozogsz meg nem leszel egy nadszal! De egeszsegesebb igen, lesz tobb energiad, meg a szex is jobb lesz ha hiszed ha nem! ha masert nem ezert mar megeri kiprobalni;)

Nem kell elsportolonak lenni, csak adni magadra, es nem tesifelmentettet jatszani eleted vegeig ok nelkul! Lehet egyik sport nem jon akkor mivan? Kiprobalsz masikat es kesz. Vagy ha sok bejon akkor valtogasd. En is azt teszem. Futok, bringazok, uszok, erositek kulonfele helyeken modokon, es massal is kiserletezem ha tudok. Mikor melyikhez van kedvem. Igy mindig jol esik, mindig csinalok valamit, es mindig tobb energiam lesz masra is. 

Ha meg nem tudod, hogy kezdj bele akkor kerdezz meg valakit. Meg en is tudok segiteni barmily meglepo…

Na hajra remelem legkozelebb mar sportolas kozben “futunk” ossze valahol;)

(ha megsertettelek az irasommal akkor ugy kell neked)

Hozzászólások
  1. Maminti szerint:

    ez jó lett nagyon :)mondjuk azt kihagytad, hogy milyen jó versenyezni és új embereket megismerni a sport által 😀 kiütni magad pia helyett edzéssel 😀 és hogy milyen jó érzés amikor a 42-es ruha helyett újra jók rád a 38-asok 😀 és hogy a gyereked egyszer csak azt mondja, anya te milyen erős és szép vagy :DDD

Hozzászólás